lauantai 24. helmikuuta 2018

Piispantarkastus

Seurakunnassamme on käynnissä piispantarkastus. Torstaina vierailimme piispantarkastusseurueen kanssa Iitin Lukiolla, teimme yritysvierailun, sekä kävimme neuvotteluja seurakunnan työntekijöiden ja luottamushenkilöiden, sekä kunnan edustajien kanssa.

Aiemmin seurakunnassamme on vieraillut jo työnohjaajia, pappisasessori sekä lakimiesasessori. Piispantarkastuksen on tarkoitus toimia konsultatiivisena mahdollisuutena, jonka avulla seurakunnan toimintaa ja hallintoa autetaan paremmille urille. Ainahan on parantamisen varaa, myös seurakuntatyössä, eikö niin?

Piispantarkastuksestamme on jäljellä ehkä se näkyvin osa sunnuntaina, kun kaikki halukkaat voivat osallistua Iitin kirkon messuun, missä piispamme myös saarnaa. Ja messun jälkeen on yhteisvastuulounas Kausalan seurakuntakeskuksella.

Joulukuussa piispamme lähetti kirkkoherranvirastoomme ennakkotieto-kirjeen koskien piispantarkastusta. Se oli otsikoitu ”Iitin seurakunnalle”. Olen tehnyt kovasti töitä sen eteen, että tuo osoitus ”Iitin seurakunnalle” tulisi todeksi.

Olen tiedottanut tarkastuksesta yhteistyökumppaneita ja laittanut lehtiin juttuja ja ilmoituksia. Sillä eihän tuo kutsukirje koske vain meitä työntekijöitä tai luottamushenkilöitä, vaan kaikkia seurakuntamme jäseniä. Ja ehkä vielä vähän enemmänkin: Kaikki iittiläiset on kutsuttu samalla tavalla Kristuksen evankeliumin äärelle, Jumalan sanan puhutteluun, ja uskon todeksi elämiseen.

Piispantarkastus ei ole vanhan mallin mukainen tilanne, missä joku ylempiarvoinen herra tarkastelee meitä arvostelevasti nenänvarttaan pitkin. Olen tullut tuntemaan piispamme ymmärtävänä ja auttavaisena esimiehenä. Ja samalla tavalla koko kapitulin henkilökunta haluaa rohkaista seurakuntia eteenpäin. Niin, että Kristuksen rakkaus tulisi todeksi myös Iitissä.

Tähän osallisuuteen meitä kaikkia seurakuntalaisia kutsutaan, sillä jokaisella meistä on oma tärkeä paikkamme Jumalan valtakunnassa. Nytkin sunnuntaina, kun kokoonnumme piispantarkastusmessuun ja yhteisen vastuun kantoon.