keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Einikin tulee, oletko valmis?

Muutama vuosikymmen sitten herätyskristillisissä piireissä tuli tavaksi esittää kysymystä: Jeesus tulee, oletko valmis? Kysymys muistuttaa tuomiosunnuntain teemasta: kerran aika täällä päättyy, ja astumme Jumalan kaikkinäkevän katseen alle, Kristuksen tuomioistuimen eteen. Kristitylle tuo hetki ei ole vain pelottava, vaan siihen liittyy myös toivo, että kaikki muuttuu hyväksi. Kaikki synti, kaikki vajavaisuus, myös omat rikkomukset pyyhitään pois, ja Jumalan armo, anteeksiantamus ja oikeudenmukaisuus asetetaan voimaan.

Olisikin toivottavaa, ettei tuomiosunnuntai, ajan päättyminen, tai oma kuolema olisi vain ahdistava asia. Toki pyhä pelko on hyväksi. Mutta näihinkin tosiasioihin kristillinen usko antaa toivon näkökulman. Siitä kertoo kai myös se Kristus Kaikkivaltias –ikoni, joka vaihtaa taas omistajaa tuomiosunnuntain jumalanpalveluksessa. Kukahan sen nyt saa, Havelan Eilan ja Raimon jälkeen, seuraavaksi vuodeksi?

Ensimmäisenä adventtisunnuntaina, Tuomiosunnuntain jälkeen, alkaa nimittäin uusi kirkkovuosi. Samalla aloitamme joulun odotuksen. Kauneimpien joululaulujen myötä viritellään mieliä joulun tunnelmaan, ja samalla saamme antaa oman lahjamme maailman puutteenalaisille näissä Suomen Lähetysseuran laulutilaisuuksissa. Toivomme, että iankaikkisuuden toivo ja joulun ilo saisi tavoittaa yhä uusia ihmisiä, niin täällä meidän paikkakunnalla, kuin kaukana lähetyskentilläkin.

Joululaulukauden polkaisee käyntiin aivan erityisen hieno tilaisuus, kun Orajärveltä kotoisin oleva, mainetta niittänyt Eini pitää oman joulukonserttinsa Pellon kirkossa. Näin Eini orkestereineen haluaa olla luomassa joulun tunnelmaa ja rauhaa, ja antaa oman lahjansa. Lähdethän siis mukaan konserttiin! Voit ostaa lipun etukäteen, ja halutessasi vaikka ystävälle, pikkujoululahjaksi!

Tuomiosunnuntain, adventin ajan ja joulun sanoma kiteytyykin yllättävän samanoloisesti tuohon muutama vuosikymmen sitten lanseerattuun sloganiin: Jeesus tulee, oletko valmis? Tuomiosunnuntain kuningas saapuukin jouluna luoksemme pienenä lapsena. Suureellinen, pelottava sanoma muuttuukin ihmisläheiseksi ja koskettaa henkilökohtaisesti. Näin Jumala lähestyy meitä vastakohdissa. Kaikkivaltias Herra onkin pieni ja voimaton lapsi, joka syntyi Betlehemin seimeen. Miten me suhtaudumme Häneen?

Tämän sanoman tutkiminen ja ymmärtäminen saa kristityn liikkeelle, iloitsemaan ja jakamaan iloa myös toisille. Siunausta tulevaan adventin aikaan!