torstai 29. tammikuuta 2015

Arvottomia palvelijoita?

Ensi sunnuntain evankeliumissa Jeesus sanoo: "Niinpä tekin, kun olette tehneet kaiken, mitä teidän tulee tehdä, sanokaa: Me olemme arvottomia palvelijoita. Olemme tehneet vain sen, minkä olimme velvolliset tekemään."

Tämä on hyvä muistutus, kun nyt helmikuun alussa alkaa jälleen kirkon vuotuinen yhteisvastuukeräys. Monet lähtevät jälleen liikkeelle keräyslippaiden ja -listojen kanssa. Jotkut hiihtävät riemukierroksia yhteisvastuun hyväksi ja toiset keittävät hernekeittoa yhteisvastuulounaalle. Millä mielellä lähdemme liikkeelle, tässä hyväntekeväisyydessä?

Emme saisi olla liikkeellä palkkion tai kunnian toivossa, vaan siksi, että teemme vain velvollisuutemme Jumalan valtakunnassa. Kun olemme saaneet paljon hyviä lahjoja elämäämme, kyllä meidän velvollisuutemme on jakaa niistä eteenpäin. Meidän tulee siis käydä liikkeelle kiitollisuus sydämessämme. Ja toivottavasti osaamme jättää omia pyyteitä, toiveita ja katkeruutta vähemmälle. Kaikki on Jumalan lahjaa. Ja siitä meidän tulee jakaa eteenpäin. Me olemme vain arvottomia palvelijoita, mutta sellaisina tärkeitä ja rakkaita Jumalalle. Näin haluan ajatella. Ja näin saamme uskoa.

Tämän vuoden yhteisvastuukeräyksellä kerätään apua taas lähelle ja kauas. Haitin lapsia halutaan auttaa kouluun, ja meillä taas tuetaan Suurella sydämellä -vapaaehtoistyöverkoston kehittämistä. Apua ja rakkautta, sitähän me kaikki tarvitsemme ajoittain.

Lähdetään siis liikkeelle iloisin mielin. Tule mukaan!