sunnuntai 22. lokakuuta 2006

Visio

Pari viikkoa on kulunut siitä, kun kirjoitin viimeksi blogiin. Asiaa olisi tietenkin ollut, mutta papintyö on luonteeltaan toisenlaista, kuin vaikkapa poliitikon tai jonkun julkkiksen työ. Kun tekee työtä ihmisten henkilökohtaisten asioiden kanssa, niitä ei voi tietenkään käsitellä julkisesti. Siksi tälläkin palstalla käsittelen vain pintapuolisesti seurakunnan yleisiä asioita. Sellaisia, jotka kirkkoherranviranhoidossa ovat helposti lähestyttäviä ja muutenkin tiedoksisaatettavia.

Tällä hetkellä seurakunnassamme on menossa seurakuntasuunnitteluprosessi. Välillä tuntuu, että kyse on oikeasta tulikokeesta, jossa mitataan allekirjoittaneen kokonaisuudenhahmottamis- sekä visiointikyky. Onneksi olemme saaneet työstettyä suunnitelmaa myös yhdessä luottamushenkilöiden kanssa.

Aamuviideltä hautui seurakunnan visio valmiiksi. Luottamushenkilöt päättävät, voisiko se olla vaikkapa tällainen: "Pellon seurakunta on osa Jumalan valtakuntaa, jossa synnit saadaan anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä, ja jossa sanan ja sakramenttien avulla rohkaistaan uskoon, toivoon ja rakkauteen."