tiistai 10. lokakuuta 2006

Mikä lapselle nimeksi?

Viime päivinä ajatukseni ovat olleet töiden lisäksi kotirintamalla. Perheeseemme syntyi neljäs lapsi, pieni tyttö, perjantaina 29. syyskuuta. Onneksi sain hälytettyä vastuullani olleeseen nuorteniltaan sijaisen: Nuotioilta meni kuulemma hyvin, ja nuoriakin oli ollut mukavasti koolla.

Meillä vastaavasti meni asiat hyvin sairaalassa, Rovaniemellä. Lapselle ehdotettiin nimeksi Siiriä, mikä kuulostaa ihan hyvältä; olihan Torniossa asuneen Lilli-mummoni siskon nimi juuri Siiri. Muistan hänet juuri ja juuri Kiimingistä, missä asuin itsekin 10-vuotiaaksi.

Kun iäkkäille Elisabetille ja Sakariaalle syntyi lapsi, Sakarias ehdotti tälle nimeksi Johannesta. Muut halusivat antaa lapselle isän mukaan nimen Sakarias, mutta vaikka isä mykkä olikin, hän ei antanut periksi. Jumala oli mykistänyt Sakariaan, koska tämä ei ollut uskonut enkelin ilmoitusta (ks. Luuk 1).

Ja niin tapahtui: lapsesta tuli Johannes, eikä kuka tahansa, vaan itse Johannes Kastaja; Vanhan liiton viimeinen profeetta.

Meidän tyttärelle ajattelimme antaa ehdotetun, suvussa olleen nimen, Siiri. Toiseksi nimeksi passaa Maria, Jeesuksen äidin mukaan. Kastejuhlaa odotellessa kiitämme taivaallista Isäämme elämän lahjasta.