maanantai 21. joulukuuta 2020

Siunattua joulun aikaa!

Joulun sanoma kertoo Jumalan tulemisesta ihmiseksi Jeesus-lapsessa. Eilisessä evankeliumissa häntä nimitettiin heprean sanalla Immanuel. Se merkitsee: Jumala on meidän kanssamme.

Tänä vuonna monen on ollut vaikea uskoa tätä lupausta. Voiko Jumala olla kanssamme, kun ihmiskuntaa vainoaa sitkeä kulkutauti? Voiko tuo lupaus olla totta, kun monet kokevat nyt yksinäisyyttä, eivätkä perheet voi välttämättä tavata sukunsa vanhimpia, edes heitä, jotka ovat terveydeltään jo kovin hauraita? Tai onko Jumala mukana siinä, että epidemian vuoksi toiset ovat menettäneet elantonsa ja monella lapsiperheelläkin on vaikeuksia huolehtia hyvinvoinnistaan?

Pian aloitamme joulun vieton. Jouluaaton sanoma julistaa, että Vanhan testamentin lupaukset täyttyvät. Meidän voi olla vaikea uskoa tätä, mutta se ei silti kumoa Raamatun ikiaikaista totuutta. Jeesuksessa Jumala tulee meidän luoksemme. Jeesus-nimi merkitsee: Jumala auttaa, pelastaa.

Jumalan poika syntyi ihmiseksi, voidakseen auttaa ahdistuksissa ja synneissä kärsivää ihmiskuntaa. Ihmisenä Jeesus on kokenut kaikki ne samat epämiellyttävätkin tuntemukset, joita mekin käymme läpi, ja jotka ovat tänä vuonna nousseet enemmän esille.

Tätä sanomaa on hyvä juhlistaa, tänä vuonna hieman poikkeavalla tavalla, esim. etäyhteyksien avulla. Mutta toivomme, että taas ensi vuonna joulukirkoissa, runsain joukoin. Toivotan kaikille rauhaisaa ja siunattua joulujuhlaa! Pysytään terveinä!