maanantai 1. kesäkuuta 2020

Koronakevät takana

Seurakuntienkin elämässä taakse jäänyt kevät oli poikkeuksellinen. Lainsäädäntöön perustuvat sunnuntain jumalanpalvelukset pidettiin, mutta niihin saattoi osallistua vain etänä, live-striimausten kautta. Kesän koittaessa jumalanpalveluksia ryhdytään jälleen pitämään julkisina tilaisuuksina. Osallistujamäärä suhteutetaan aina 1–2 metrin turvavälein tilaan sopivaksi.

Iitin kirkossa voi olla samanaikaisesti koolla noin 120 henkilöä. Ehtoollista vietetään noin joka toisessa jumalanpalveluksessa ja live-striimaus lähetetään edelleen seurakunnan facebook-sivulla noin kerran kuukaudessa. Jokaiselle seurakunnan kiinteistölle on määritelty osallistujamäärät, joten kovin suuriin tilaisuuksiin ei vielä ole mahdollisuutta. Sairaana ei tilaisuuksiin pidä lähteä. Ja myös riskiryhmään kuuluvia kehotetaan vielä pysymään kotona.

Yksinäisyys ja eristäytyminen voi kuitenkin tuntua raskaalta. Siksi kesän koittaessa aloitamme pikkuhiljaa myös muuta kokoontuvaa toimintaa seurakunnassa. Ulkoilmatilaisuuksiin voi osallistua pitäen reiluja turvavälejä. Nämä ovat seuraavat: 17.6. klo 18 Iltahartaus Vieterinpuistossa, 15.7. klo 18 Iltahartaus Hiidenvuorella, ja 12.8. klo 18 Iltahartaus uudella hautausmaalla. Näissä tilaisuuksissa on säävaraus. Myös kesäasukkaille tarkoitettu kirkkopyhä pidetään 19.7., mutta kirkkokahvit nautimme jumalanpalveluksen jälkeen kirkon pihalla.

Tästä kaikesta huolimatta: Siunattua kesäaikaa sinulle ja läheisillesi!