keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Kesätunnelmissa

Kesä on monenlaisten juhlien ja tapahtumien aikaa. Pellossa ja jokilaaksossamme järjestetään monenlaisia kulttuuritilaisuuksia, ja myös seurakunnissa kutsutaan ahkerasti Jumalan sanan äärelle. Vaihtelu virkistää, kun saadaan kokoontua kauniin luonnon keskelle, vaikkapa Pyrevä-puistoon ja eri kylille.
Viime sunnuntai oli kirkastussunnuntai, Kristuksen kirkastumisen päivä. On hauskaa, että meillä kirkastussunnuntaita vietetään aina näin kesällä, yöttömän yön aikaan. On kuin luomakuntakin julistaisi tätä kirkkautta, joka Jeesuksessa on.
Viime sunnuntaina myös Lankojärven kesäseuroissa ympärillä ollut luonnon vehreys ja kauneus julisti Jumalan suuruutta. Kesäseurat menivät hyvin, siitä kiitos taivaalliselle Isällemme, ja tietenkin ahkeralle seuratoimikunnalle! Sekä Lankomiehille, puhujille sekä kaikille seuravieraille! Saimme kokea hienoa vieraanvaraisuutta!
Muita, hienoja tilaisuuksia seurakunnassamme nyt heinäkuussa ovat mm. Konttajärven nuorisoseuran 70-vuotisjuhlan jumalanpalvelus, Vuoskun pyhärukoukset, Korpilompolon kotaseurat, sekä Turtolan entisten koululaisten ja Eeron suvun jumalanpalvelus. Kesäjuhliin on kiva tulla, ja tavata tuttuja taas pitkästä aikaa!
Mutta elämähän ei ole yhtä suvea ja juhlaa, sen me jokainen tiedämme ja tunnemme. Siitä muistuttaa myös tuo viime sunnuntain evankeliumi (Matt. 17:1-8). Kirkastusvuoren tapahtumissa opetuslapset saivat nähdä Jeesuksen jumalallisen suuruuden, ja halusivat jäädä sinne ylös juhlan keskelle, hyvään oloon.
Mutta Jeesus ei kuitenkaan halunnut ilmestysmajoja. Hän ei halunnut jäädä sinne vuorijuhlille Mooseksen ja Eliaan kanssa. Heti kun Pietari oli ehdottanut tätä, pilvestä kuului Jumalan ääni: ”Tämä on minun rakas poikani, kuulkaa häntä!”
Ja mitkä olivat ne Jeesuksen opetukset, joita pitäisi kuulla? Mitä hän tahtoi kertoa oppilailleen?
Ei siihen varmaankaan liittynyt loputon juhliminen tai omissa tuntemuksissa vellominen. Ei oman hyvän osan varmistaminen, vaan kristityn kutsumus arjessa. Siis työ ja vaiva. Kärsivän lähimmäisen auttaminen ja kohtaaminen. Toisista huolta kantaminen, ja rakkauden työt. Tätähän Jeesus opetti. Ja omalla esimerkilläänkin rohkaisi seuraajiaan syrjittyjen luo, heikompiosaisten auttajiksi ja Jumalan rakkauden välikappaleiksi.
Hyvää kesää sinulle, oletpa sitten lomalla, työssä tai eläkkeellä! Nautitaan luomakunnan kauneudesta, ja toivottavasti myös auringon lämmöstä!