perjantai 15. maaliskuuta 2013

Työhakemus

Olen hakenut Tornion seurakunnan kirkkoherranvirkaa. Aika näyttää, miten pyrkimyksessäni käy. Siitä päättää lopulta Tornion seurakuntalaiset toukokuun 5. ja 6. päivänä pidettävässä vaalissa. Siksi kirjaan tähän jotakin itsestäni, ikään kuin julkisena työhakemuksena.

Olen 41-vuotias, perheellinen mies. Nyt olen Pellon seurakunnan kirkkoherran virassa, joten tunnen seurakuntatyön piirteet kaikessa laajuudessaan. Olen seurannut aktiivisesti myös kirkon uudistushankkeita, sekä kuntauudistus- ja seurakuntarakennekeskusteluja.

Lapsuuteni olen viettänyt Kiimingissä ja Hyvinkäällä, missä isäni Hannu Pelkonen toimi kirkkoherrana ja äitini Irja Pelkonen (s. Tervo) uskonnon ja psykologian lehtorina. Tornio on minulle tuttu jo lapsuudestani, kun vierailin siellä Lilli-mummuni ja muiden sukulaisteni tykönä. Ukkini Veikko Tervo, joka menehtyi jo ennen syntymääni, toimi aikoinaan Tornion sähkölaitoksen johtajana, sekä maallikkosaarnaajana. Nuoruudessa olen toiminut Hyvinkään seurakuntanuorissa, Tuomas-yhteisössä, sekä tutustunut ulkomailla myös eri kirkkokuntiin.

Pääaineenani olen opiskellut Uuden Testamentin eksegetiikkaa. Teologin tehtävissä olen työskennellyt aiemmin Hyvinkään ja Paavalin seurakunnissa, sekä pappina Paavalin ja Pellon seurakunnissa. Pastoraalitutkinnon ja Seurakuntatyön johtamisen tutkinnon lisäksi olen suorittanut kirkon johtamiskoulutuksen kakkososan (KIRJO II A - Johtaminen seurakunnassa). Kirkkoherran virassa aloitin vuonna 2004 ja siten minulle on kertynyt hallinnollista osaamista, organisointikykyä sekä taito kohdata erilaisia ihmisiä.

Tunnen hyvin Tornionlaakson, ja sen seurakuntien ja herätysliikkeiden ominaispiirteet. Pellon seurakunnassa olen koostanut käytössä olevan pitkän aikavälin suunnitelman ja ollut mukana toteuttamassa hallintouudistusta, jossa seurakuntamme siirtyi johtokuntamallista tiimi-ajatteluun. Tiimi-rakenne toimii paremmin Pellon kaltaisessa pienessä seurakunnassa.

Pastoraalinen asenteeni on kansankirkollinen. Toivon, että jokainen seurakuntalainen voi kokea kotiseurakunnan tärkeäksi, uskon määrästä riippumatta. Tulevaisuudessa maallikkojen vastuunkanto edelleen korostuu kirkossamme. Samalla on tärkeää huolehtia työntekijöiden jaksamisesta.

Pärjään ruotsin kielellä, saksaa puhun hyvin ja englantia kohtuullisesti. Harrastuksiani ovat kitaransoitto, telemark-hiihto, retkeily, metsästys ja kalastus. Oheisista kirjoituksista ja elämänkerrasta (CV) saa tarkemman kuvan ajattelustani ja elämästäni. Ja vaalisaarnaani voi halutessaan tulla kuuntelemaan Alatornion kirkkoon sunnuntaina 14.4. klo 10.

Olen viihtynyt Pellon seurakunnassa 13 vuotta, ja nyt minä ja perheeni toivomme voivamme löytää uudet haasteet suuremmassa Tornion seurakunnassa. Pyydän siis tulla huomioiduksi, kun Tornioon valitaan uutta kirkkoherraa.

Kirkkoherranvaalin äänestysajat ja -paikat näet tästä!