perjantai 21. elokuuta 2009

Vain yksi kirja

Vanhentuneen Lutherin tiedettiin harmitelleen elämävarrella kirjoittamiensa kirjojen määrää. Tärkeänä hän piti kirjoittamaansa 'Sidottua ratkaisuvaltaa', joka käsittelee ihmisen kyvyttömyyttä pelastuksen asiassa. Pelastuminen on aina Jumalan lahja, eikä ihminen voi siihen vaikuttaa.

Tärkein kirja meille kristityille on tietenkin Raamattu. Siinä kerrotaan Jumalan rakkaudesta meitä ihmisiä kohtaan. Vanhan testamentin hyvät lupaukset saavat täyttymyksensä Uuden testamentin sanomassa: Kristus on tullut syntiinlangenneen ihmissuvun pelastajaksi ja vapahtajaksi.

Joskus tuntuu, että kirjat ovat katoavaa kansanperinnettä. Nykyajan päivittyvä tieto löytyy internetistä ja muista sähköisistä tiedotusvälineistä. Olisi hyvä, jos Jumalan sanakin löytäisi tiensä internetiin. Siksi kirkossa ja seurakunnissa tehdään työtä netin sisällöntarjonnan hyväksi. Olisikin tärkeää, että valheellisen ja huonon tiedon ohella tarjolla olisi myös Jumalan hyviä lupauksia.

Työpaikkamme komeroita oli tänään pakko tyhjentää. Surullista oli todeta, että kaapeissa oli paljon kirjoja, joilla ei ollut enää merkitystä tai arvoa. Paljon oli turhaa tekstiä, ja ehkä myös kirjoja, joista oli aikoinaan maksettu käypä hinta. Ehkä vanhentuneella Lutherilla nousi samoja ajatuksia kuin minulla: paljon on maailmassa puhetta ja tekstiä... mutta mitä se hyödyttää...?

Yksi kirja on kuitenkin tarpeen, pelastumisemme takia. Monen hyvänkin kirjan ääreltä on siis tärkeää palata kaikkein perustavimman asian ja kirjan äärelle. Aina uudelleen, aika ajoin.