torstai 1. tammikuuta 2009

Vuoden vaihtuessa

Vuoden vaihtuessa sitä miettii, mitä kaikkea vanha vuosi on pitänyt sisällään. Ja mitä uusi tuo tullessaan... Tietenkin itse kukin meistä toivoo, että uusi vuosi olisi parempi kuin vanha. Aloitamme uuden ”Jeesuksen nimessä”, joten ainakin me toivomme niin. Merkitseehän Jeesuksen nimi ”Herra pelastaa”.

Meillä Pellon seurakunnassa työntekijätilanne on ollut kovassa muutoksessa. Seurakuntapastori on vaihtunut, seurakuntamestari, nuorisotyönohjaaja, kanttori ja talouspäällikkö ovat olleet virkavapaalla, ja osan tehtävistä ovat hoitaneet sijaiset. Olenkin huomannut, että rekrytointi on yksi haastavimpia asioita kaltaisellemme pienelle, pohjoissuomalaiselle seurakunnalle.

Kirkkovaltuuston yksi merkittävimpiä päätöksiä viime vuonna oli Pellon hautausmaan laajennussuunnitelman hyväksyminen. Syksyllä pidimme tähän liittyen hautausmaalla kiviaidansiirtotalkoita. Tehtävä oli oikea talkootyön voimainponnistus, kun samaan aikaan paikkakunnalle rakennettiin monitoimi-koirahallia myös talkoovoimin.

Kevät puolestaan muistutti elämän häilyväisyydestä: Myanmarin myrskyissä ja Kiinan maanjäristyksissä kuoli kymmeniätuhansia ihmisiä. Katastrofeissa kärsineitä haluttiin muistaa meillä seurakunnassakin rukoushetkin ja rahalahjoituksin.

Vuodenvaihteen ilouutinen oli, että saimme seurakunnallemme uuden nimikkolähetin Suomen lähetysseuran diakoniatyöhön Tansaniaan. Muistathan rukoilla tämän työn puolesta, kuten koko seurakuntamme alkavan toimintavuoden puolesta.

Siunattua uutta vuotta!