lauantai 16. joulukuuta 2006

Joulunajan saarnavieraita

Pellon kirkossa saadaan kuulla vierailevia saarnaajia joulunaikaan. Jouluyön messussa kuullaan tansanialaista ja loppiaiskirkossa ylitorniolaista naispappia.

Pellon seurakunnan aattokirkot kokoavat perinteisesti runsaasti kirkkovieraita. Erityisen suosittu viime vuonna oli koko perheen aattohartaus. Niinpä tänäkin vuonna järjestetään juuri lapsiperheille tarkoitettu aattohartaus Pellon kirkossa klo 14. Saarnan yhteydessä nähdään Aune Tuoman ohjaama joulukuvaelma. Muita menojani aattona ovat vanhainkodin hartaus klo 11, Turtolan jumalanpalvelus klo 16 ja Pellon kirkon yömessu klo 23 . Yömessun jälkeen on mukava jäädä isyysvapaalle, sillä "lapsi on meille syntynyt".

Pellolainen teologian ylioppilas Lotta Gammelin on hankkinut meille yömessuun mielenkiintoisen yllätyksen. Saarnan pitää Tansanian ev.-lut. kirkon pappi Sarah Kisanga Urassi, joka on ollut syksyn vaihto-opiskelijana Helsingin yliopistossa. Muutenkin yömessu on opiskelijoiden toteuttama.

Loppiaiskirkossa saarnaa Pellon lukion äidinkielen ja uskonnon lehtori Mirjami Hyttinen. Mirjami on vihitty papiksi pyhäinpäivänä ja loppiaisen messu on hänen ensimmäisensä.

Harmittava asia joulukirkoissa on, että urkumme ovat remontissa. Toivottavasti seurakuntalaiset eivät pahoita siitä mieltään. Saattavathan saksalaiset Gerhard Schmidtin lahjoittamat urut nimittäin soida remontin jälkeen vielä hienommin.