lauantai 7. kesäkuuta 2008

Terveisiä riparilta

Kesä on seurakunnassa leiriaikaa. Meillä Pellossa järjestetään kunnan kanssa leirit lapsille ja varhaisnuorille. Itse olen tätä kirjoittaessani rippikoululeirillä Moinalahden leirikeskuksessa. Säät ovat suosineet meitä ja paikkamme on siinä mielessä ihanteellinen, että saamme pitää leiriä kauniin Miekojärven rannalla. Pojat ovat myös kalastelleet, mutta mitään suurempia kaloja ei ainakaan vielä ole näkynyt. Miekojärvi on kyllä Suomen pohjoisimpia kuhavesiä…

Opetussuunnitelman 80 oppituntia on aikamoinen urakka. Varsinkin oppilaille, joilla on jo takana raskas kouluvuosi. Onneksi nykyajan opetusmateriaaleissa on monenlaisia toteutusmahdollisuuksia, ja aika paljon olemmekin opiskelleet myös pihalla, rastiradoilla jne.

Yhden oppitunnin aiheena oli erilaisuus, ja se, miten meidän tulisi voida elää yhdessä erilaisuudesta huolimatta… Tunnin piti nuorisotyönohjaaja, mutta bongasin luokan seinältä tunnin jälkeen hyvän ryhmätyön. Siihen oli koottu ”täydellisen ihmisen” ominaisuuksia. Täydellisiä ei taida olla olemassakaan, mutta riparilaisten määritelmä oli minusta hyvä, realistisuudessaan.

Täydellinen ihminen:
- paljon rakkautta ympärillä (perhe, ystävät)
- tyytyväinen itseensä
- pystyy elättämään perhettä
- katto pään päällä
- ystävällinen muille
- työ mistä tykkää
- omaakin aikaa
(Pellon A-riparilaiset 2008)

Tähän pyrkiessä…